Standard és hobby nyirás

Bizonyos kutyafajtáknál szükséges a rendszeres kutyakozmetika látogatása szőrük ápoltsága végett.

Trimmelés

A trimmelés a kutyakozmetikus által végzett művelet, mely a szálkás szőrű, a drótszőrű és a vegyes szőrzettel rendelkező fajták ápolásánál jellemző.

Fésülés

A legalapvetőbb feladat a bunda rendben tartása. Az elhanyagolt, csomós, koszos bunda bőrirritációt okozhat, a bőr nem tud lélegezni az összeállt szőr alatt, bepállhat, kisebesedhet.

Rövid szőr ápolása

A rövid szőrű kutyák egész évben folyamatos vedlésben vannak és az általános vedlési időszakban még inkább felerősödik és intenzívebbé válik a szőrhullás.

Fül és szem környékének ápolása

Az állatok fülei, ha azok egészségesek, nem igényelnek rendszeres tisztítást a gazdiktól. Azonban, ha a fülzsír megnövekedett gyulladás keletkezhet.

Büzmirigy kinyomása

A bűzmirigy vagy paraproctalis mirigy a kutyák végbélnyílása mellett, két oldalt található babszem nagyságú képlet. A mirigyek jellegzetes, erős, kellemetlen szagú, olajos állagú váladékot termelnek.

Karomvágás

A kutyát zavarja a túlnőtt karom, mert az könnyen beakadhat különböző tárgyakba, töredezhet, berepedhet, ami fájdalommal jár.

Fürdetés/Szárítás

Csak annyiszor, ahányszor feltétlenül szükséges Sose kényszerből, inkább szeretettel, jutalmazással Nyaktól lefelé, ügyelve a fejre, fülekre, szemre

Higéniai nyirás

Hosszabb szőrű kutyáknál a vékonyabb bőrfelületek, mint a lágyék és a nemi szervek környéke, a hónalj területe hamarabb csomósodhat és nehezebben fésülhető. Ezeket a területeket nyírhatjuk.

Ápolás és tartási szaktanácsadás

Kérdése esetén forduljon hozzám bizalommal. Tapasztalt kutyakozmetikusként, tartási és ápolási szaktanácsadással állok rendelkezésére.

Kölyök kutya beszoktatása

Segítek kölyök kutyus beszoktatásában.

Mira-pet fogtisztitás

A Mira-Pet egy hatékony, kényelmes, rezgésmentes és csendes szájhigiéniai eszköz Fájdalommentes, és altatás nélküli!